Wednesday, May 26, 2010

Perjantai Leningradissa







Perjantaina lähdimme etelään johonkin puistoon katsomaan flyereistä bongattua ilmaiskonserttia. Illalla T&E tulisivat Tseljabinskista ja saisimme auton käyttöömme.

Matkalla nähtiin riemukaari (ja Lenin-patsaita).

Tulimme paikalle vähän ennen konsertin alkua. Kävi ilmi, että konsertti on alkoholiton eikä alueella myydä mitään (edes jätskiä). Miliisit tarkastivat laukut puistoon mentäessä kaikilta. Otimme kuitenkin aurinkoa ja katselimme ekat esiintyjät. Ensimmäisenä oli Venäjän Gangsta-Fintelligens, joka tykkäsi pyssysampleista. Luulimme ensin että menossa on soundcheck, mutta kyllä se oli esitys. Räppipläjäyksen jälkeen tuli erilaisista paikallisista kouluista tanssiryhmiä esiintymään lähdimme pois.

Tapasimme T&E:n Grand Canyon-nimisellä ostarilla joka on ylihieno jättimäinen länsimainen ostari keskustan pohjoispuolella. Kävimme Pizza Hutissa syömässä.
Illan kohde oli Kronstadt. Se on vastikään avattu entinen sotlastukikohta saaressa Pietarin edustalla. Matkaa sinne on joku 40km Pietarista eli ihan lähellä se ei ole.



Siltaa sai ajaa aika pitkään.

Perillä menimme oletettuun päänähtävyyteen joka on se vanha sotilastukikohta. Portilla ollut sotilas/poliisi/vartija mikälie sanoi että kaikkialle saa mennä mihin haluaa. Noh, paikalla oli lähinnä vanhoja tykkien asemia ja bunkkereita joista oli kaikki (_KAIKKI_) riisuttu pois.

Bunkkeri sisältä. Täysin tyhjiä huoneita.
Venäjän merivoimien salainen mini-sukellusvene.



Vanhempaa tyhjää bunkkeria. Näihin emme viitsineet mennä edes sisälle. Alueen päädyssä oli myös ravintola ja tulli. Ilmeisesti tänne voisi siis tulla veneellä ulkomailta.
Tukikohdan jälkeen lähdimme kierrokselle Kronstadin keskustaan.

Laiturissa oli parkissa vielä ihan modernin näköisiä koppalakkien vartioimia sotalaivoja, joten merivoimien käytössä on vielä osa kaupunkia.

Sukellusvene rantautunut keskelle kaupunkia.

No comments:

Post a Comment