Wednesday, May 26, 2010

Keskiviikko Pietariin











Aamulla oli herätys aikasin ja kuski heitti meidät kentälle. Autonkuljettajasta en ole tainnutkaan vielä mainita. Se ei ole pelkkää luksusta, vaan firma jossa paikallinen edustajamme on töissä on tehnyt turvallisuusauditin ja todennut että länkkäreiden on liian vaarallista ajaa itse kaupungissa. Siispä perus-DI:kin saa firman ilmaisen auton kuljettajineen käyttöönsä kaikkia ajoja varten.
Ural-vuoret jossain tuolla. Näimme ne Jekaterinburgin matkalla jotenkuten. Aika loivia vaaroja ovat.

Hotellilla nukuimme muutaman tunnin siinä vaiheessa valtavaksi kertynyttä väsymystä pois ja illalla lähdimme pyörimään kaupungille.




Pietarissa metrot toimivat hyvin. Niihin ostetaan etukäteen 10rub maksavia poletteja tiskiltä. Myös useamman kerran matkakortteja yms on myynnissä, mutta niitä ei tuntemattomasta syystä edes venäjää osaavalle turistille myyty. Ravintoloissa muuten osataan usein auttavasti englantia. Muutamassa paikassa on jopa englanninkielinen ruokalista.

Päivän kiertelimme lähinnä puistoissa yms ja kävimme Pushkinskaja 10-nimisessä hämmentävässä "taidekeskuksessa". Niillä on jopa webbisivut.

Pushkinskaya oli oikeasti jo kiinni, mutta menimme käymään koska siellä ramppasi väkeä. Tapasimme hämmentävän hieman päissään olevan englantia puhuvan partamiehen joka tarjosi teetä ja konjakkia ja piti kauppaa sisäpihalla. Hauska mutta hieman liian päissään oleva kaveri.

Lopulta painuimme hotellille nukkumaan univelkaa pois.

No comments:

Post a Comment